About Me

My photo

Bookaholic | Movies Addic | Love Travelling | Culinary Foodie | Book Blogging | Likes Music & Dance Performance

Translate

Tuesday, November 27, 2012

A READING CHALLENGE on MYSTERY from 2013 TBRR PILE [ Master Post ]


A Reading Challenge on Mystery 
from 2013 TBRR Pile

On year 2012 I finally starting a self-challenge reading on my TBR Pile, then again there’s so many of them from years of stacking and pilling in my cabinet. So on the 2013 I will continue and makes progress to challenge my self on those book piles. Then again, I become so fascinated and enjoy it the company of several mystery-lovers, so I would ask everyone who also love mystery stories, to join my new Reading Challenge on 2013. The goal is to clear at least half of your piles, but if you don’t have those piles ( Bless You, for not following my way :D ), you still can enjoy it Reading together ‘coz I will give a different theme every month that you can choose, which one you like the most. Further more, just read this intructions below :

[ penjelasan dalam bahasa Indonesia, silahkan langsung menuju postingan paling bawah yang di-highlight warna kuning ]

The Goal : To Finished Reading & Reviewing  12 Books from your TBRR ( To-Be-Read-Review ) Pile ; so at least you will read 1 book on each month.

The Reward : If you finished the challenge ( 12 books on 2013 ) then your entry would be put on the Reward’s List at the end of the year, and there’s a catch too, if you finished within 24 books or more I will double the prize. 
The Prize : [ for INA only ] *
Book of your choice worth amount IDR 50 / $ 5 [ for completed the 12 books within 12 months ]
Book of your choice worth amount IDR 100 / $ 10 [ for completed the 24 books or more within 12 months ] 

Optional Prizes : [ for INA only ] **
This Reading Challenge got special sponsor and partnership with Gramedia Pustaka Publishers, so if you finished the main challenge, at least 12 books in a year, and 8 of those books are published by Gramedia Pustaka Utama, your entry will also goes to be selected in this prizes : Books of your choice worth amount IDR 150 for 3 (three) lucky Winners !!! *

* Terms : books of your choice, but I only provided as long its can be bought in bookstore in Surabaya / BookDepository 
** Terms : books must be published by Gramedia Pustaka Utama with same genre : fiction / novel in mystery, thriller, suspense. detective. 
 
How To Start :
  • Choose at least 12 book ( or more ) that had been on your TBR Pile. This books must be published in  2012 below ( so new release on 2013 do not count on this list ), so after posting your review, include your link on goodreads too, so I can check on the book edition ( books can be translation version or English version, it's your own choices )  
  • Makes your own complete list of TBRR Pile 2013 on Mystery Readings [ see the example in here ], then posted in your blog.
  • Put your posting-link on those TBRR Pile List at Mr. Linky below this post, it’s gonna be an entry for the rewards at the end of the year 2013. This ‘Master Linky’ will open from Nov.27.2012 until Jan.31. 2013 ---> after that I will provide "List of Participants" where you can update your progress, and if you want to join just Sign-In in Comment Post.
  • Don’t  forget to put ‘TBRR Pile 2013 on Mystery Challenge’ Button on your Blog / Note on FB / Goodreads. 
  • ( Optional ) Follow My Blog  by GFC / e-mail 
Additional Challenge :
You can make your own list, but if you also decide to JOIN our READ-A-LONG on Monthly Themes, then submit your entry that will open  on January | March | May | July | September 2012, we can read and discuss together on the same topics, share same interest, and it will be another giveaway on those event too (^_^) 

JOIN our READ-A-LONG Themes 
( Choose which genre and authors you want to read on this month )

1st Period on January – February Themes :
  • Crime Fiction [ ex. Sidney Sheldon / Christopher Buckley / P.D. James / Stieg Larsson / John le Carré / etc. ]
  • Legal Thrillers  [ ex. John Grisham / Steve Martini / Michael Connolly / Scott Turow / Nancy Taylor Rosenberg / etc.  ]
  • Serial Mystery [ ex. Sue Grafton / Alexander McCall Smith / Dean Koontz / Alistair MacLean / Kathy Reichs / etc. ]
2nd Period on March – April Themes :
  • Classic Mystery  [ ex. Edgar Allan Poe /  Emile Gaboriau / Wilkie Collins / Sir Arthur Conan Doyle / Charles Warren Adams / etc. ]
  • Asian Crime Fiction [ ex. Edogawa Rampo / Soji Shimada / Natsuo Kirino / Miyuki Miyabe / Nury Vittachi / Vikas Swarup / etc. ]
  • Romance Suspence   [ ex. Beverly Barton / Lisa Jackson / Karen Rose / Chelsea Cain / Heather Graham / etc. ]
3rd Period on May – June Themes :
  • Thriller  Suspence [ ex. John Connoly / Jeffery Deaver / James Patterson / Tom Clancy / Robert Ludlum / Clive Cussler / Michael Crichton / Thomas Harris / etc. ]
  • Historical Mystery  [ ex. Umberto Eco / Laurie R. King / Ken Follett / Steve Berry / Shane Peacock / etc. ]
4th Period on July – August Themes :
5th Period on September – December Themes

Dame Agatha Christie’s Celebration Main Event with co-host Fanda
  • September with Monsiour Hercule Poirot 
  • October with Miss Jane Marple 
  • November with Tommy&Tuppence 
  • December with Others from  Agatha Christie's Novels and Characters 

"All the questions regarding this Challenge just contact me at e-mail : hobbybuku(at)gmail(dot)com / twitter @HobbyBuku. If you interested in co-hosting or sponsoring giveaway this event,  just fill this form."
 

Tujuan Utama : menyelesaikan bacaan & membuat review minimal 12 buku selama 1 tahun, jadi cukup 1 buku per bulan

Hadiah : bagi peserta yang menyelesaikan 'tantangan' ini, dalam setahun selesai 12 buku, maka namanya akan dimasukan dalam daftar peserta yang akan memperebutkan hadiah buku PILIHAN senilai IDR 50.000 / senilai $ 5 ; dan bila berhasil menyelesaikan kelipatannya yaitu 24 buku atau lebih, maka hadiah akan meningkat menjadi senilai IDR 100.000 / senilai $ 10

Hadiah Pilihan : bagi peserta yang menyelesaikan 'tantangan' ini, dalam setahun selesai 12 buku DAN 8 buku diantaranya merupakan terbitan Gramedia Pustaka Utama, maka namanya akan dimasukan dalam daftar peserta yang akan memperebutkan  hadiah buku PILIHAN senilai IDR 150 --- dan tersedia untuk 3 (tiga) orang PEMENANG !!

NOTES : Peserta hanya bisa memilih salah satu program di antara 2 pilihan Hadiah, tidak bisa digabungkan.  

Syarat & Peraturan : 
  • Buat daftar buku bacaan kategori misteri / thriller / suspense yang akan menjadi daftar bacaan Anda selama 1 tahun ke depan ( 2013 ), buku-buku tersebut tidak boleh merupakan terbitan 2013, minimal terbitan 2012 atau tahun-tahun sebelumnya. Pilihan buku boleh edisi terjemahan atau versi bahasa asli, pilihan bebas tergantung list daftar masing-masing.
  • Kemudian buat postingan daftar tersebut di Blog Anda dan kirim link-nya ke SIGN-UP POST melalui Mr. Linky (kotak kecil berwarna hijau di sudut bawah sebelah kiri). Contoh pembuatan daftar bacaan selama setahun bisa Anda lihat di SINI
  • Bagi yang sekedar ingin mengikuti Baca Bersama Tema Bulanan, bisa langsung daftar pada bulan-bulan yang bersangkutan, selain Baca Bersama ada pula Giveaway yang akan diadakan sehubungan dengan tema bulanan [ linky sudah dibuka untuk update reviews  di SINI ]
  • Bagi peserta yang tidak memiliki blog, Anda bisa memasukan postingan review melalui Note di FB / akun Goodreads / media lain, asalnya format postingan untuk laporan pada poin pertama tetap bisa dikirim pada akhir tahun 2013.
  • Jangan lupa pasang 'button' 2013 TBRR Pile A Reading Challenge in Mystery di sidebar blog / Note FB  masing-masing.
  • Jika bingung dengan List Bacaan yang masuk dalam kategori ini, silahkan cek beberapa contoh rekomendasi di SINI 
  • ( Optional ) Silahkan Follow My Blog via GFC / follow via email / masukan dalam Blogroll Anda untuk tetap mendapat informasi update tentang event ini sepanjang tahun.  
"Semua pertanyaan sehubungan dengan Challenge ini silahkan langsung kontak via e-mail : hobbybuku(at)Gmail(dot)com / twitter @HobbyBuku. Jika tertarik untuk bekerjasama (co-host) dalam bentuk giveaway / challenge silahkan isi form ini "
 
Best Regards, 
* Hobby Buku *

"SIGN-UP FOR PARTICIPANTS"  [ Your Name @ link-to-your-blog-post ]
This linky will be closed at Jan. 31. 2013 on 23.59 WIB, after that you still can Join in this 'comment post'
Linky sudah ditutup, untuk Peserta yang hendak mendaftar periode Februari - November 2013. silahkan langsung mendaftar pada kolom komentar di 'postingan ini'. 
 

14 comments:

  1. Tommy and Tupance? aku baru dengar yang satu ini.

    Stephen King nggak masuk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru denger juga yang Tommy & Tupance...

      mau ikutan, semoga kali ini lebih berhasil #semangat!

      Delete
    2. Stephen King masuk Ally, Tommy & Tuppence ini suami istri yang jadi agen rahasia, pertama kali muncul lewat Musuh Dalam Selimut

      Delete
  2. aku ikutan, tapi masih nyari2 seri Tommy & Tuppence nih. Pernah diterbitin gramed juga gak mbak?
    Eh, ini listku buat sementara :D
    http://bugot.wordpress.com/2012/12/04/2013-tbrr-pile-mystery-challenge/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudah diterbitkan sebagian besar, ada link di bagian Guidance coba buka untuk Agatha Christie.

      Delete
  3. mbak ini luna :D

    ini list ku.. mau ganti di Mr. Linky ga tau caranya hehehe

    http://demicintagila.wordpress.com/2013/01/28/mystery-reading-challenge/

    ReplyDelete
  4. Mbak Maria,
    ini aq daftar via komen *udah masukkin ke linky jga sih, tpi lum dmasukkin dlm participant list :D
    http://sekotakceritaseusaibaca.wordpress.com/2013/01/28/a-reading-challenge-on-mystery/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudah masuk kok, dan link-nya juga sudah diganti :D
      Jangan lupa langsung masukan lik postingan reviews jika sudah selesai ya (linky akan dibuka dan diupdate setiap bulan)

      Delete
  5. mba kalau cowo boleh ikutan..kayanya cewe semua..hihihi saya mau ikutan..apa masih bisa ? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini Reading Challenge jadi tidak ada persyaratan hrs pria atau wanita :D dan ada kok yang cowok juga pesertanya. Silahkan langsung daftar di bagian komentar postingan ini ya http://my-mystery-readings.blogspot.com/2013/01/sign-up-post-list-of-participants.html

      Delete
  6. Halo mbak aku ikut ya:
    Ben R http://apa-nyadong.blogspot.com/2013/02/my-pile-of-challenge-for-rest-of-2013.html

    ReplyDelete
  7. Mau setor utk bulan februari: http://klasikfanda.blogspot.com/2013/02/the-mystery-of-edwin-drood.html

    ReplyDelete
  8. reviewku bulan maret: http://apa-nyadong.blogspot.com/2013/03/review-book-gone-girl.html . Mbak, sudah benarkah setornya disini? he he.. aku belum bisa posting itu buttonnya di blogku. Gua g ngerti caranya.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...